Mä haluun ryhmikseen! PDF lomake

UUTISIA JA HAUSKOJA JUTTUJA

Elokuu Pikkutaimissa
Arkea Pikkutaimissa 🌱

Kouvolassa sijaitseva Ryhmäperhepäiväkoti on 12-paikkainen, vapaaseurakunnan tiloissa toimiva kokonaisuus. 

 

Elokuussa Pikkutaimissa oli hoidossa kuusi lasta sekä yksi koululainen osa-aikaisessa aamupäivähoidossa. Elokuu on ollut monessa mielessä tutustumiskuukausi. Olemme tutustuneet toisiimme ja opetelleet yhdessä Pikkutaimien viikkorutiineja. Joka päivä aloitamme aamupalan jälkeen päivän touhut aamupiirillä, jossa käymme yhdessä läpi päivän ohjelman sekä katsomme, ketä tänään on paikalla. Pyydämme myös Taivaan Isää siunaamaan alkavan päivän laulamalla ja soittamalla ”Tule mukaan Taivaan Isä” -laulun. Näin alkuun olemme laulaneet myös paljon erilaisia nimilauluja, jotta kaikille kavereille löytyisi oikeat nimet. Hyvin ovatkin jo nimet muistissa!

Elokuuhun mahtui mm. kahdet synttärit ja monta puistoretkeä niin Urheilupuiston leikkipuistoon kuin keskustan Hampstapuistoonkin. Lisäksi olemme tehneet pari metsäretkeä ihmetellen maasta kasvavia sieniä sekä maistellen mustikoita ja puolukoita. Myös eläinkaupassa kävimme ihmettelemässä kaloja. Se olikin erityisen hauskaa ja lapset ovatkin toivoneet uutta retkeä eläinkauppaan! Näin pienessä ryhmässä on helppo huomioida jokaisen toiveita ja pyrimme suunnittelemaan toimintaa lasten toiveita kuunnellen.

Viikoittain pidämme Pikkutaimissa Lastenkirkon. Lastenkirkot pidämme yläkerran pyhäkoulutilassa ja lapset odottavatkin innolla, milloin pääsee taas yläkertaan leikkimään.  Lastenkirkot aloitamme Kotikirkko -laululla ja leikillä, jonka lapset ovat nopeasti oppineet. Samoin rakennamme lastenkirkossa sekä ruokaa siunatessamme käsistä rukoustalon. Lapset osaavat jo hienosti rakentaa oman rukoustalonsa ja välillä joku lapsista haluaa yhteisen ruokarukouksen jälkeen vielä ihan itse näyttää, miten hienosti rukoustalo oikein tehdään. 

Lastenkirkoissa noudatamme soveltaen vapaakirkon Polku316 kasvatusohjelmaa. Tuossa ohjelmassa vuosi jaetaan kuuteen teemalliseen osaan, oppimistavoitteeseen: Jumalan lapsi, seurakuntaan sitoutunut, aito ihminen, tehtäväänsä toteuttava, rakastava lähimmäinen ja Raamatun tunteva. Käsittelemme suunnitelman mukaisesti tietyn viikkomäärän kutakin aluetta ja Lastenkirkoissa käsiteltävät Raamatun kertomukset on valittu oppimistavoitteisiin liittyen. Elokuussa ja vielä osa syyskuutakin teemana on Jumalan lapsi. Raamatunkertomusten ja niihin liittyvien toiminnallisten tehtävien ja leikkien kautta opettelemme, että Jumala rakastaa jokaista ja Hänen tahtonsa on, että jokaisesta lapsesta pidetään huolta. Puhumme myös anteeksi annosta ja opettelemme anteeksi pyytämistä. Polku316-ohjelmaan voit tutustua tarkemmin osoitteessa vapis.fi.

Elokuun lopuksi vilkutimme heipat kahdelle lapselle, ja jatkamme touhuja syyskuussa tähän tietoon neljän lapsen sekä kahden tilapäishoitolaisen kanssa.

Tästä on hyvä jatkaa syyskuuta eteenpäin.

Sinua saattaa kiinnostaa myös…

paikkainen

neliöitä

aikuista

perustettu

Ota yhteyttä

Sijainti: Ahdinkatu 25, 45100 Kouvola

Puhelin: 050 470 5569

Email: pikkutaimet@outlook.com

Avoinna: Ma-PE 7.30 - 16.30